Consulta de CD-Roms

        ajuda

CD-Roms per consultar.

Horari
De dijous a diumenge, de 16 a 20 hores

 

Rehearsal of Memory, Graham Harwood
Regne Unit, 1996

Una obra d’art interactiva creada en el curs de les sessions de treball amb els malalts d’un hospital mental d’alta seguretat. Una projecció simple de pantalla única presenta els cossos dels pacients –autoretrats estremidors creats prement els cossos sobre un escànner–. El fet de tocar les seves ferides desencadena històries d’automutilació i dolor; un relat personificat. Els espectadors poden navegar per multitud de cossos, dolorosament conscients de la seva responsabilitat en les ferides que opten per examinar. Una peça de gran abast i profunditat, molt allunyada del simple apuntar i clicar de moltes obres de pantalla única.

Split: Whiteness, Retrofuturism, Omega Man, Leah Gilliam
EUA, 1999

Benvinguts a la fi del món
Tot és diferent: Tot és igual...
Split és un projecte de CD-ROM en curs que investiga la relació única de les pel·lícules de ciència-ficció amb la representació, la classificació racial i l’al·legoria. Desplaçant-se cíclicament pel thriller de sèrie B Omega Man (1971), el guió Ape and Essence (1949) d’Aldous Huxley i la missió del Pathfinder a Mars, Split interpreta una sèrie de textos que són futuristes pel que fa a l’abast però amb una visió retrògrada del món.


In my gash, Linda Dement
Austràlia, 1999

In My Gash et posa a la pell d’una noia deprimida i perillosa, malmesa i deteriorada per les drogues. Quatre ferides són la porta d’entrada a un interior de malson on les històries i els horrors dels records corporals emergeixen sota el cursor de la pantalla. Cada tall condueix a un forat negre de desesperació on els bucles sonors i el suïcidi es repeteixen sense parar.

…No other symptoms. Time Travelling with Rosalind Brodsky, Suzanne Treister
Austràlia, 1999

Rosalind Brodsky (amb qui Suzanne Treister comparteix les mateixes arrels britàniques, d’Europa oriental i jueves) és una il·lusòria viatgera en el temps que creu que treballa a l’Institute of Militronics and Advanced Time Interventionality del segle XXI.

Cyborg. Engineering the body electric, Dianne Greco
EUA, 1995 (hypertext)

Mig ésser humà, mig màquina, el cyborg és una figura familiar en la ciència-ficció ciberpunk. Però aquesta figura té cada cop una major presència –com a metàfora i com a realitat– en la nostra vida. Avui, els cyborgs són reals; en el ciberespai, tots som cyborgs.

Diane Greco explora el significat del cyborg en els textos del segle XX, de
Thomas Pynchon i William Gibson a Donna Haraway i Jacques Derrida. El cyborg és quelcom més que una ficció interessant; aquesta obra explora l’impacte del cyborg en l’acció política i la identitat personal.